Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numele șefului PNL Prahova în scandalul familiei Cosma. Cât de implicat e apropiatul lui Antonescu

mircea rosca
Culmea este că semnătura preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova nu se regăseşte pe documente. Potrivit DNA, Vicepreşedintele PSD şi totodată preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, au fost acuzaţi de trafic de influenţă în urma căruia ar fi primit 4,4 milioane lei ca să faciliteze unor firme obtinerea unor contracte de la CJ Prahova. În urma unei achete realizate de LumeaJustiţiei.ro, s-a descoperit că cel care a semnat contractele este vicepreşedintele CJ Prahova din 2012, Mircea Roşca, al cărui nume nu apare în dosar. Actualmente el este deputat PNL, președinte al PNL Prahova și unul din apropiații lui Crin Antonescu.  

Curios cum liderul PNL, Crin Antonescu, atunci cand DNA a cerut Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii deputatului Vlad Cosma (fiul presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, cercetat in acelasi dosar) nu a stiut ca in realitate cel care a semnat contractele care fac obiectul anchetei DNA este presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, in calitate de vicepresedinte al CJ Prahova... Daca ar fi stiut, credem ca Antonescu nu ar fi facut declaratii in sensul ca PNL va aviza arestarea...

Oricum, surprinde faptul ca deputatul PNL Mircea Rosca nu este invinuit in dosar, ceea ce denota ca probele prezentate de procurorii anticoruptie sunt neconvingatoare, acestia mergand in fapt pe denunturile neconcludente a doua persoane. De altfel, la momentul cererii incuviintarii arestarii deputatului Vlad Cosma, parlamentarii au respins cererea, declarand public ca dosarul DNA este neconvingator si lipsit de probe. La randul ei, instanta de judecata a respins cererea de arestarea a presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, intarind astfel suspiciunile ca dosarul DNA este tras de par.

De altfel, potrivit informatiilor detinute de noi in prezent, interceptarile realizate de SRI, aduse ca proba de DNA, contin discutii indirecte ale unor persoane care relateaza ca au auzit ca s-ar fi dat spaga si care fac obiectul celor doua denunturi din dosar.

Potrivit sursei citate, din contract mai rezultă şi faptul că familia Cosma – tată şi fiu – este acuzată că ar fi primit 4,4 milioane lei ca urmare a traficului de influenţă, dar valoarea fără TVA a contractului în cauză încheiat între CJ Prahova şi SC Star T&D SRL, la 19.04.2012 pentru modernizarea drumului dintre localităţile Buda şi Nedelea, este de 5,9 milioane lei. ctr_Mircea_Cosma - Cititi aici contractul de lucrari semnat pentru presedintele CJ Prahova Mircea Cosma, de vicepresedintele imputernicit Mircea Rosca Mircea_Cosma_-_Mircea_Rosca - Cititi aici un document cu mostra semnaturilor lui Mircea Cosma si Mircea Rosca

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.