Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numele viitorului șef al armatei, discutat de Dăncilă și Leș la Palatul Victoria

palatul victoria

Guvernul va susține în ședința CSAT de vineri o singură propunere pentru Statul Major al Apărării, a spus premierul Viorica Dăncilă, joi, într-o discuție informală cu jurnaliștii la Palatul Victoria.

Potrivit premierului, încă nu s-a luat o decizie finală dacă va fi propus pentru un nou mandat actualul titular, Nicolae Ciucă, sau va fi propusă o nouă persoană.

Dăncilă va avea o discuție cu ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, pe această temă, în această seară sau cel mai târziu mâine dimineață.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru vineri, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni.

În cadrul reuniunii vor fi analizate solicitările ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei.

Pe 19 decembrie, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, anunţa că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

"Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi am dorit să menţin aceeaşi cutumă. (...) Ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate să facă. (...) Mandatul se încheie în 31 decembrie", declara Leş, la Antena 3.

El menţiona că documentele au fost transmise Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.