Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numire într-o funcţie-cheie la o companie importantă a statului, aflată în subordinea Guvernului: Şefii vor să-şi dubleze salariile

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Compania de transport al energiei electrice Transelectrica (simbol bursier TEL) a anunţat că membrii Consiliului de Supraveghere l-au numit în funcţia de preşedinte pe Gheorghe Olteanu. Acesta a fost în perioada 2004-2014 director general la Icemenerg şi director în cadrul Ministerului Economiei, între 2001 şi 2004. În perioada 1997-2001, Olteanu a fost director tehnic la Luxten SA.

Vezi şi: Cum au fost loviți românii de creşterea generală a preţurilor: Evoluţia inflaţiei şi precedentul din perioada USL/ INFOGRAFIC

Membrii provizorii în Consiliul de Supraveghere sunt: Liviu Ilaşi (fost director general al Conpet, numit luna trecută în board-ul TEL), Alin Sorin Mitrică, Fănel Mihalcea, Cristian Eugen Radu, Ion Ciuculete şi Constantin Dumitru. Mandatele acestora expiră pe 30 mai. Transelectrica a raportat anul trecut un profit net de 26,4 milioane lei, în scădere cu 90%, de la 272,36 milioane lei în anul anterior. De asemenea, veniturile totale au urcat anul trecut cu peste 12%, la 3,06 miliarde lei, de la 2,72 miliarde lei în 2016. Transelectrica este operatorul de Transport şi de Sistem din România, care gestionează 81 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA şi peste 9.000 de kilometri de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariaţi şi se află sub autoritatea Ministerului Economiei. Transelectrica are o capitalizare de 1,66 miliarde lei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.