Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numirea Adinei Florea la conducerea SIIJ, amânată. Ministrul Justiţiei a boicotat şedinţa CSM

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuia să decidă, în şedinţa de joi, 20 iunie, validarea concursului pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Şedinţa a fost însă amânată, din lipsă de cvorum, după ce inclusiv ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a absentat.

Şedinţa plenului CSM era programată la ora 12.00, însă a fost amânată pentru luni, din lipsă de cvorum. Ministrul Justiţiei a lipsit de la şedinţă, absenţi fiind şi procurorul general, Bogdan Licu, preşedintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, vicepreşedintele CSM, Nicolae Solomon, judecătorul Bogdan Mateescu şi procurorul Tatiana Toader.

Procurorii Adina Florea și Sorin Iasinovschi au susținut, marți, interviurile în fața comisiei de concurs din Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de procuror-șef a Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, în timp ce Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat.

Potrivit ordinii soluționate a ședinței de marți a CSM, Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj, de 9,86, fiind urmată de Sorin Iasinovschi, cu un punctaj de 8,85 și de Bogdan Pîrlog, care a obținut 3,25. Potrivit regulamnetului, rezultatele sunt definitive și nu pot fi contestate.

Concursul a avut loc în contextul în care funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curții Constituționale Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.