Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nvidia a lansat un nou cip 'special' pentru China. Oferă un 'salt cuantic în performanță, eficiență și grafică bazată pe inteligență artificială'

history-computer.com
nvidia

Dezvoltatorul de cipuri semiconductoare Nvidia a lansat un nou cip axat pe China, care îi permite accesul pe piața locală, respectând în același timp controalele exporturilor din SUA.

Nvidia, unul dintre cei mai importanți producători de cipuri de inteligență artificială (AI) din lume, a lansat pe 28 decembrie un nou cip pentru jocuri, care vizează în mod explicit piața chineză, conform cointelegraph.com.

Potrivit unui raport de la Reuters, noul cip de jocuri avansat al Nvidia oferă clienților săi din China un „salt cuantic în performanță, eficiență și grafică bazată pe inteligență artificială”, respectând în același timp controalele la export impuse de guvernul Statelor Unite.

GeForce RTX 4090 D a fost proiectat pentru a se conforma pe deplin cu controalele guvernului SUA la export. În timpul dezvoltării acestui produs, ne-am implicat pe larg cu guvernul SUA.”

Acesta este primul cip Nvidia axat pe China de la introducerea controalelor la exportul de cipuri în China impuse de președintele Joe Biden în octombrie 2022. De la aplicarea lor inițială, guvernul SUA a înăsprit controalele de mai multe ori .

Cipurile A800 și H800, care sunt cele mai puternice cipuri ale Nvidia, împreună cu cipul său de gaming de ultimă generație, RTX 4090, au fost toate blocate pentru vânzare pe piața chineză.

Noul său RTX 4090 D este „5% mai lent în jocuri și creare” și va costa 12.999 de yuani chinezi (1.842 USD), potrivit unui purtător de cuvânt din partea Nvidia.

Compania spune că noul său cip pentru China va fi disponibil începând cu ianuarie 2024. Cointelegraph a contactat Nvidia pentru mai multe informații despre ultima sa dezvoltare, dar nu a primit încă un răspuns.

China este una dintre piețele principale ale Nvidia , reprezentând peste 90% din piața de cipuri AI de 7 miliarde de dolari a Chinei. După China, SUA și Taiwan sunt cele mai mari piețe ale Nvidia, aproximativ 13% provin din toate celelalte țări la un loc.

Compania a avertizat anterior că rezultatele pe termen lung ar putea fi afectate dacă interdicțiile privind exporturile către China devin prea restrictive. În ciuda acestei interdicții, Nvidia a dezvăluit venituri record de 18 miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului 2023 și a citat AI generativ ca principal factor de venit.

Controalele extinse cu care se confruntă China din partea guvernului SUA au împins țara să găsească soluții pentru a-și extinde piața de cipuri AI.

Pe 25 septembrie, Cointelegraph a raportat că China intenționează să construiască fabrici de cipuri AI pentru a crea acceleratoare de particule și pentru a ajuta la poziționarea țării ca lider în industria globală a semiconductoarelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.