Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O actualizare recentă a introdus o taxă pe serviciile digitale care va fi percepută asupra schimburilor de criptomonede care operează în Regatul Unit

bitcoinist.com
taxe impozite criptomonede bitcoin

O actualizare recentă a reglementărilor privind veniturile și vama ale Majestății Sale (HMRC) a introdus o taxă pe serviciile digitale care va fi percepută asupra schimburilor de criptomonede care operează în Regatul Unit.

Bursele de criptomonede din Marea Britanie vor trebui acum să plătească o taxă de 2% pe serviciile digitale, conform unui raport Telegraph . Autoritatea fiscală din Marea Britanie, HMRC, nu recunoaște activele digitale ca instrumente financiare și, prin urmare, bursele nu sunt eligibile pentru scutiri financiare, conform cointelegraph.com

Pe 28 noiembrie, autoritatea a inclus schimburile de criptomonede sub taxa de tehnologie a Trezoreriei. Taxa de servicii digitale pe venituri a fost introdusă în aprilie 2020, vizând rețelele sociale și giganții de căutare, cum ar fi Facebook și Google.

Cea mai recentă lovitură pentru schimburile de criptomonede este rezultatul clasificării activelor cripto de către HMRC, după cum a explicat autoritatea de reglementare:

„Există o mare varietate de active cripto, fiecare cu caracteristici diferite. A spus că, deoarece criptomonedele nu reprezintă mărfuri, contracte financiare sau bani, este puțin probabil ca schimburile de cripto-active să poată beneficia de scutirea pentru piețele financiare online.”

Potrivit CryptoUK, organismul comercial care reprezintă sectorul activelor digitale din Marea Britanie, taxa este nedreaptă și este probabil să fie transferată investitorilor și comercianților.

Directorul executiv Ian Taylor a declarat că tratarea criptomonedelor în mod diferit față de alte instrumente financiare, cum ar fi acțiunile sau mărfurile, este dăunătoare sectorului cripto.

El a adăugat că este o altă lovitură grea pentru industrie în urma sistemului anevoios de licențiere introdus de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) pentru schimburi. Din ianuarie, toate companiile de cripto-active din Marea Britanie au trebuit să respecte reglementările AML (anti-spălarea banilor) și să se înregistreze la FCA.

Autoritatea de reglementare a impus o interdicție a criptoderivatelor în ianuarie, iar în iunie, FCA a avertizat consumatorii împotriva a 111 firme cripto care nu se înregistrau încă la ea.

În aprilie, Cointelegraph a raportat că HMRC își intensifica eforturile de a capta evaziunea fiscală cripto și a introdus cerințe explicite privind detaliile deținerii de active digitale pe formularele de autoevaluare.

Autoritățile fiscale din Marea Britanie au cerut ca mai multe burse de cripto active să predea detalii despre clienții din tranzacții și dețineri în august 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.