Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O agenţie americană pentru dreptul muncii a validat crearea unui sindicat la Amazon

nyt.com
amazon

Agenţia americană pentru dreptul muncii (NLRB) a validat miercuri votul care a condus la crearea, la începutul lui 2022, a primului sindicat în cadrul companiei Amazon în SUA, vot împotriva căruia grupul a depus obiecţii, relatează AFP.

Agenţia a respins într-un comunicat argumentele avansate de gigantul comerţului online, urmând astfel recomandările emise de una dintre consilierii săi la începutul lunii septembrie, potrivit Agerpres.

NLRB insistă asupra obligaţiei "angajatorului de a negocia în bună credinţă şi de a cere o revizuire a deciziei" până la sfârşitul lunii ianuarie.

Salariaţii site-ului JFK8, situat în cartierul Staten Island din New York, au votat în majoritate la finalul lunii martie pentru înscrierea în organizaţia sindicală Amazon Labor Union (ALU).

Compania a înaintat imediat obiecţii, spunând că sindicatul i-a intimidat pe angajaţi pentru a-i determina să voteze "da". Amazon afirmă de asemenea că biroul local al NLRB a favorizat ALU şi i-a facilitat victoria.

"Este un moment mare pentru mişcarea muncitorească", a scris cu entuziasm pe Twitter vicepreşedintele ALU, Derrick Palmer. "Vom continua să ne luptăm pentru cele mai bune contracte pentru toţii angajaţii de la Amazon de peste tot din lume", a adăugat el.

"Ştiam că erau puţine şanse ca NLRB să decidă împotriva propriului aviz şi intenţionăm să atacăm decizia în apel. Am spus-o de la început - nu considerăm că acest proces de vot a fost just, legitim sau reprezentativ pentru ceea ce îşi doresc majoritatea echipelor noastre", a declarat pentru AFP Kelly Nantel, purtătoarea de cuvânt a Amazon.

Dosarul a fost delocalizat la biroul NLRB din Phoenix, în Arizona (sud-vest), unde un oficial a spus că unele obiecţii pot fi admisibile şi a dispus o audiere.

Pentru un vot organizat într-un alt depozit al Amazon, în Alabama (sud), în primăvara lui 2021, care s-a soldat cu o respingere a creării unui sindicat, agenţia a dispus organizarea unui noi vot considerând că grupul a încălcat regulile.

Numeroase buletine de vot au fost contestate în cadrul unui al doilea scrutin organizat în februarie şi martie 2022, rezultatul nefiind nici acum certificat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.