Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O agenție imobiliară din Cluj, specializată pe segmentele rezidențial, office și retail, tranzacții în aprilie de 36% față de media primului trimestru din 2020

constructii imobiliare

O agenție imobiliară din Cluj, specializată pe segmentele rezidențial, office și retail a avut în luna aprilie tranzacții de doar 36% față de media primului trimestru din 2020, pe fondul stopării planurilor de expansiune a companiilor privind piața de office, anunță MEDIAFAX.

Principalul motiv al scăderii a fost blocajul din punctul de vedere al mobilității clienților, mai puțin frica de o evoluție negativă a prețurilor din piața imobiliară sau senzația de incertitudine.

Cea mai mare scădere, 83%, s-a înregistrat în segmentul spațiilor comerciale și de birouri, în condițiile în care companiile și-au adaptat activitatea conform contextului, iar angajații și-au mutat activitatea de la birou, la domiciliu, în telemuncă.

Citește și: Gestul de curaj al unui polițist din Bihor: a refuzat o mită de 1.000 de euro

„Ca și echipă, am activat într-un număr foarte redus și doar pentru situațiile necesare de finalizare a unor tranzacții pregătite anterior, am respectat normele impuse privind mobilitatea și necesitatea deplasărilor. Totodată, peste 60% dintre clienții noștri vin prin recomandări sau sunt clienți fideli”, a declarat Cornelia Ștețco, Managing Partner, Impakt Imobiliare.

În Cluj-Napoca, tinerii și familiile la început de drum caută să își cumpere prima locuință, în scop personal și preferă apartamentele de 2 – 3 camere în general, iar pentru această categorie prețurile se mențin la o medie de 1.800 euro/mp.

Sunt cereri și pentru apartamente mai mari sau case pentru românii cu un buget de minimum 150.000 euro.

În același timp, românii au încredere în continuare în investițiile imobiliare deoarece le consideră sigure iar cele mai căutate imobile pentru investiție sunt apartamentele de 2 camere, cu suprafețe între 45 – 55 mp pătrați, cu prețuri de pornire de la 85.000 euro în zone centrale și semicentrale, zonele Iulius Mall, Sopor, cartierele din apropierea facultăților clujene.

Reprezentanții firmei de imobiliare estimează că segmentul de chirii pe termen lung va fi afectat până în toamnă, datorită faptului că 60% dintre studenți au reziliat contractele de închiriere și vor reîncepe să închirieze în august-septembrie pentru viitorul an universitar.

De asemenea, cei care nu au optat pentru reziliere au solicitat reducerea chiriei lunare la jumătate, la fel ca și în perioada vacanței de vară.

Citește și: Augustin Zegrean, reacție după decizia CCR cu privire la mandatele aleșilor locali: ‘Nu mai au suport să stea acolo, pentru că mandatul lor a expirat’

O pierdere intre 60-75% se va înregistra și în segmentul închirierilor de imobile pe termen scurt sau în regim hotelier datorită faptului că evenimentele de renume din Cluj-Napoca care atrăgeau turiști s-au anulat, dar și a limitării mobilității și a mutării zonei de business în online.

În ceea ce privește planurile pe termen lung, agenția imobiliară vizează expansiunea în Cluj-Napoca prin lansarea mai multor birouri sub Franciza Impakt Imobiliare dar și deschiderea de noi birouri în franciză în alte orașe precum Brașov, Timișoara, Iași, București și Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.