Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O americancă a fost liderul aripei feminine a grupării a ISIS în Siria

O americancă a fost arestată şi acuzată de organizarea şi conducerea unui batalion al grupării teroriste Stat Islamic. Allison Fluke-Ekren, o mamă care a trăit cândva în Kansas, ar fi antrenat femei şi copii să folosească puşti de asalt AK-47 şi veste sinucigaşe în Siria, notează Mediafax.

Allison Fluke-Ekren este acuzată de organizarea şi conducerea unui batalion al grupării teroriste Stat Islamic. Femeia ar fi antrenat femei şi copii să utilizeze puşti de asalt AK-47 şi veste sinucigaşe în Siria, relatează BBC.

Americanca a fost arestată de FBI pentru că a fost liderul aripei feminine a grupării. De asemenea, este suspectată că ar fi recrutat agenţi pentru a da un atac asupra unui campus universitar din SUA.

FBI susţine că în 2016, în Raqqa, Siria, a fost înfiinţat un batalion ISIS format exclusiv din femei, cunoscut sub numele de Khatiba Nusaybah. La acea vreme, oraşul era capitala de facto a grupării Stat Islamic.

Fluke-Ekren este acuzată că a furnizat şi a conspirat pentru a oferi sprijin material unei organizaţii teroriste străine. Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 20 de ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.