Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O anchetă a fost deschisă cu privire la survolarea reşedinţei preşedintelui Emmanuel Macron de către o dronă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

O anchetă a fost deschisă luni cu privire la survolarea, în aceeaşi zi, de către o dronă a Fortului Brégançon (sud-est), reşedinţa tradiţională de vară a preşedinţilor francezi, unde actualul şef al statului Emmanuel Macron îşi petrece vacanţa, informează marţi AFP, citând serviciul de presă al Palatului Elysee, potrivit Agerpres.

'O anchetă este în curs de desfăşurare cu privire la acest survol', a indicat Palatul Elysee. Invocând că investigaţia nu a ajuns încă la final, acesta a refuzat să precizeze dacă drona a fost sau nu doborâtă. 

Totuşi, prefectura departamentului Var, unde se află fortul, a precizat marţi că drona a 'căzut în apă'. 

'O dronă a fost detectată în apropierea Fortului Brégançon la jumătatea zilei de luni. Această dronă a căzut în apă şi o anchetă a fost deschisă de către Parchetul din Toulon', a indicat prefectura, fără să menţioneze circumstanţele în care a căzut drona şi nici dacă aceasta a fost recuperată. 

Preşedintele Emmanuel Macron a sosit vineri, împreună cu soţia sa, Brigitte, la Fortul Brégançon (în Bormes-les-Mimosas /Var/), reşedinţa de vară a şefilor de stat din Franţa situată pe ţărmul Mării Mediterane. 

După o întâlnire diplomatică vineri seara cu premierul britanic Theresa May, preşedintele Macron, care urmează să-şi petreacă vacanţa timp de 15 zile aici, nu a avut nicio apariţie publică.

Citește și: Anchetă NATO în Afganistan, după moartea a nouă polițiști afgani, în urma unui raid aerian atribuit forțelor străine

Potrivit Palatului Elysee, întregul program al concediului său este privat. 

În 2008, a fost creată o zonă de restricţie a zborurilor pentru toate avioanele, inclusiv a dronelor, la cel puţin 3.300 de picioare (aproximativ 1.000 de metri) pe o rază de 3 km de Fortul Brégançon, conform unei decizii interministeriale, a amintit prefectura. 

Anul acesta, restricţionarea zborurilor în zona reşedinţei de vară a preşedinţilor francezi este în vigoare între 3 august şi 28 august, decizia fiind transmisă printr-un mesaj tuturor operatorilor aerieni (Notam) de la baza aeronavală din Hyeres, a mai precizat prefectura departamentului Var. 

Marţi dimineaţă, jandarmeria maritimă şi membri ai Grupului de scafandri specializaţi în deminare au efectuat o patrulare pe mare în zona din apropierea fortului, a indicat un fotoreporter AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.