Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O țară cere ajutor și spune că NU MAI POATE face față: Urmează o CRIZĂ a migrației, iar România e aproape

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Bosnia se teme de o 'criză' a migraţiei provocată de trecerea masivă a migranţilor dinspre Grecia, a declarat miercuri ministru bosniac al securităţii, Dragan Mektic, care a atenţionat că ţara sa nu poate gestiona această situaţie, transmite AFP.

''Situaţia se complică pe ruta balcanică'', a declarat Mektic într-o conferinţă de presă, estimând că în prezent există ''între Grecia şi Bosnia între 45.000 şi 50.000 de migranţi', scrie agerpres.ro.

Citește și: Acum s-a aflat! Cui i-a trimis bani milionara Israela Vodovoz, cu doar o săptămână înainte de a muri

''Se poate presupune că un număr atât de mare de migranţi are intenţia de a traversa Balcanii de Vest pentru a ajunge în Europa Occidentală'', a spus oficialul bosniac.

Sute de mii de migranţi, majoritatea venind din Orientul Mijlociu, au traversat Balcanii în 2015 şi 2016, folosind o rută care includea Macedonia, Serbia, Croaţia şi Ungaria.

Citește și: O fabrică belgiană, care exporta carne STRICATĂ în Europa de Sud-Est, ÎNCHISĂ! Ce spune ANSVSA despre prezența produselor pe piața din România

După închiderea frontierelor UE la începutul lui 2016, această rută a fost întreruptă, chiar dacă migranţii încearcă să treacă clandestin.

În ultimele luni, aceşti călători, care se deplasează în grupuri mici, folosesc tot mai mult o rută alternativă, prin Albania, Muntenegru şi Bosnia. Numărul lor este în creştere începând din octombrie anul trecut. De la 1 ianuarie 2018, circa 640 de migranţi ilegali au fost arestaţi, în timp ce alţi 660 au fost împiedicaţi să treacă graniţa, a anunţat luni poliţia de frontieră bosniacă.

Citește și: Lovitură grea pentru șoferi: Câți bani vor scoate din buzunar pentru taxa auto în 2018 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.