Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O țară instituie COD ROȘU DE ALERTĂ din cauza unui fenomen meteo / VIDEO

Furtuna tropicală Otto, care s-a format luni în sud-estul Caraibelor, s-a intensificat până la viteze ale vântului de peste 110 km/h şi este pe punctul de a se transforma în uragan în apropiere de ţărmurile Nicaraguei şi statului Costa Rica, relatează marţi EFE.

Otto se află la circa 360 de kilometri sud-est de insula San Andrés (Columbia) şi la 495 de kilometri est-sud-est de Bluefields (Nicaragua). Experţii Centrului naţional american pentru uragane (NHC), cu sediu la Miami, au avertizat că Otto se va intensifica în următoarele 48 de ore şi se aşteaptă să se transforme miercuri în uragan.

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

Autorităţile din Costa Rica au instituit marţi codul roşu de alertă pentru coasta de nord a Caraibelor şi o parte a frontierei cu Nicaragua şi au ordonat evacuarea obligatorie a acestor zone, în contextul sosirii iminente a furtunii tropicale Otto, care s-ar putea transforma în uragan în următoarele ore.

"Solicităm colaborarea cetăţenilor. Nu vom permite să rămână persoane în zonele cu risc înalt şi să fim nevoiţi să deplângem pierderea de vieţi omeneşti care puteau fi salvate", a declarat preşedintele ţării, Luis Guillermo Solís, la o conferinţă de presă. Şeful statului a explicat că ameliorarea vremii poate fi "înşelătoare", însă nebulozitatea este atrasă de furtună care se află la 450 de kilometri est de ţărmul costarican.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

Ministerului protecţiei civile va profita de acest răgaz de condiţii meteo favorabile pentru a efectua evacuarea populaţiei din partea de nord a ţării şi de la graniţa cu Nicaragua, mai precis din localităţile Barra del Colorado, Tortuguero, Puerto Lindo, Parismina, Boca Tapada, Pacuare, Las Barras, Delta Costa Rica şi Isla Calero.

Numărul locuitorilor din aceste regiuni, multe dintre ele cu acces dificil, este estimat la circa 4.000, aceştia urmând să fie evacuaţi pe calea aerului şi cu ajutorul ambarcaţiunilor, titrează agerpres.ro.

Citește și: New York Times scrie despre cum a ajuns Adrian Ghenie să câștige atât de mulți bani din picturile sale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.