DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O aşezare de grind aparţinând culturii Gumelniţa şi amenajări de secol XVIII, între descoperirile arheologilor de la Muzeul Naţional Brukenthal în 2022

Muzeul Brukenthal

Aşezare de grind aparţinând culturii Gumelniţa din judeţul Argeş, o vatră preistorică în Gusterland şi mai multe amenajări din secol XVIII (pavaj de piatră, cărămidărie, groapa de var) care toate ţin de amenajarea actualului complex în Terezian (fost orfelinat) din Sibiu, sunt câteva dintre descoperirile semnalate de arheologii de la Muzeul Naţional Brukenthal, în urma lucrărilor de cercetare de anul trecut, au precizat reprezentanţii instituţiei pentru News.ro, potrivit news.ro.

Pe parcursul anului 2022, Muzeul Naţional Brukenthal a desfăşurat o serie de lucrări arheologice, în special în judeţul Sibiu, dar şi în judeţele Hunedoara şi Argeş.

Aceste lucrări au fost necesare şi au precedat lucrări de infrastructură de importanţă naţională, judeţeană şi locală, dar şi lucrări de investiţii ale unor instituţii publice şi proprietari privaţi.

Rezultatele cercetărilor arheologice desfăşurate pe parcursul anului 2022 de Muzeul Naţional Brukenthal, documentate cu profesionalism şi maxim de celeritate de colectivul de arheologi ai acestuia au fost uneori spectaculoase şi vor face în perioada următoare obiectul comunicărilor ştiinţifice, cataloagelor şi expoziţiilor temporare (organizate la sediile muzeului şi la sediile unor muzee partenere din Axele Brukenthal).

Şi în anul 2023 Muzeul Naţional Brukenthal are în derulare contracte de lucrări arheologice care vor fi prezentate în viitor.

Fotografiile sunt din timpul lucrărilor de cercetare arheologică preventivă de pe Tronsonul 5 al autostrăzii Curtea de Argeş- Piteşti şi din timpul lucrărilor de diagnostic arheologic de la Sibiu: Dealul Gusteriţei-Gusterland, cartier Terezian şi str. I. Raţiu, Câmpşor, Movile, Şelimbăr, Apoldu de Sus, au precizat specialiştii de la Muzeul Brukenthal pentru News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.