Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bandă de escroci din India care conducea un fals comisariat de poliţie a fost anihilată

SunPhoto
india steag

O bandă de escroci din India, care conducea de opt luni de zile un fals comisariat de poliţie aflat la 500 de metri distanţă de domiciliul şefului poliţiei municipale, a fost destructurată şi membrii săi arestaţi pentru diverse infracţiuni, a declarat joi un ofiţer de poliţie, relatează AFP.

Cel puţin şase membri ai bandei, între care două femei, au fost arestaţi când un poliţist adevărat a reperat miercuri doi bărbaţi în uniformă, ale căror pistoale artizanale au trezit suspiciuni.

"Ancheta este în curs în acest caz. Mai multe informaţii vor fi dezvăluite", a declarat pentru France Presse ofiţerul de poliţie DC Srivastava, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, şeful bandei a fugit dar se depun eforturi pentru a-l găsi şi a-l aresta.

Falsul comisariat de poliţie opera de opt luni de zile. El avea sediul într-un imobil aflat la circa 500 de metri de reşedinţa şefului poliţiei municipale din oraşul Banka, în statul Bihar.

Aceşti impostori angajau bărbaţi şi femei din această regiune rurală, pentru circa 500 de rupii (6,20 euro) pe zi, care constituiau personalul "comisariatului", în timp ce ei, "ofiţerii", purtau uniforme pentru care aveau insigne de gradaţi.

Numeroşi locuitori, convinşi că au de a face cu un veritabil post de poliţie, au fost probabil victimele unei extorcări la momentul în care au venit să depună o plângere sau să solicite ajutor.

Incidentele în care escroci sau bande de infractori se dau drept agenţi guvernamentali, inclusiv ofiţeri de poliţie sau militari, sunt curente în India.

Teama generală faţă de autorităţile însărcinate cu impunerea respectării legii este atât de mare, că oamenii îşi permit rar să le pună identitatea la îndoială.

În schimb, crearea unui fals comisariat de poliţie reprezintă ceva ieşit din comun, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.