Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bază militară americană din Siria a fost atacată cu rachete

SOFREP
Al Tanf baza siria masini militare

Baza militară Green Village din nord-estul Siriei, care găzduiește trupe americane, a fost supusă unui tir cu rachete duminică seara, a informat luni portalul de știri Axios, citând Comandamentul Central al SUA (CENTCOM).

Atacul a fost un eșec, potrivit sursei citate, deoarece "rachetele nu au fost în măsură să lovească forțele de muncă sau echipamentele americane sau ale coaliției", arată CENTCOM.

Trei rachete de 107 milimetri au ţintit baza duminică şi o a patra rachetă, împreună cu tuburi de rachetă, a fost găsită la punctul de lansare, la circa 5 kilometri depărtare, a transmis comanda, transmite Reuters.

Nu s-a stabilit încă cine a fost responsabil pentru atac, dar în august armata americană a declarat că în mod similar "baza a fost atacată de militanți susținuți de Iran", scrie portalul.

Forţele SUA au fost desfăşurate în Siria pentru prima dată în timpul campaniei din perioada administraţiei Obama împotriva Statului Islamic, ca parteneri cu un grup condus de kurzi numit Forţele Democratice Siriene. Sunt aproximativ 900 de soldaţi americani în Siria, majoritatea în est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.