Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O biserică de lemn din Vrancea va fi desfăcută bucată cu bucată şi adusă la muzeu

basilica.ro
Theodor Pallady Biserica din Bucium

O biserică de lemn monument istoric, datând din secolul XVIII, va ajunge la Muzeul Satului Vrâncean din crângul Petreşti, a anunţat, marţi, directorul Muzeului Vrancei, Valentin Muscă.

"Înaltpreasfinţitul Ciprian ne-a dat cordul de principiu să aducem o biserică de lemn, monument istoric, în crângul Petreşti, la secţia de etnografie. Acest Muzeu al Satului nu este o colonie muncitorească, ci un muzeu al satului vrâncean. De 50 de ani de când s-a început construcţia muzeului au fost aduse case ţărăneşti, mori şi multe obiecte, dar nu s-a găsit nimeni să aducă o biserică. Un sat fără biserică nu există", a spus Valentin Muscă în deschiderea unei expoziţii de pictură la Muzeul Vrancei.

Biserica se află într-un cimitir dintr-o localitate din Vrancea şi va fi desfăcută bucată cu bucată, în locul acesteia urmând a fi construită o altă capelă pentru comunitate, scrie Agerpres.ro.

"Este vorba despre o biserică de lemn din Vrancea arhaică, de secol XVIII, o biserică tipică, cu pridvorul deschis spre apus. Biserica se află în acest moment într-un cimitir al comunităţii şi va fi desfăcută bucată cu bucată şi adusă la muzeu, reconstruită, vor fi reparate elementele care nu mai sunt funcţionale. În locul bisericii, noi vom reconstrui o altă capelă pentru comunitate", a precizat, pentru AGERPRES, Valentin Muscă.

Muzeul Satului Vrâncean a fost construit, începând cu anul 1977, în crângul Petreşti, foarte aproape de municipiul Focşani şi conţine 73 de construcţii autentice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.