Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bombă funcțională din Al Doilea Război Mondial a fost găsită în cimitirul din Oradea

bomba

O bombă de artilerie în stare de funcționare a fost găsită de un angajat al Cimitirului Municipal „Rulikowski", din Oradea, în timp ce săpa, marți, o groapă pentru înhumarea unei persoane, informează Mediafax.

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost solicitat, marți, pentru asanarea muniţiei neexplodate, descoperite în Cimitirul Municipal „Rulikowski", din Oradea.

Pompierii militari au găsit la cimitir o bombă de artilerie, de calibru 60 de milimetri, în stare de funcționare, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial.

Citește și: Campania de vaccinare, începută cu stângul. O recunoaște chiar Valeriu Gheorghiță: 'A fost o situație extrem de neplăcută'

Muniția, descoperită de un angajat în timp ce săpa o groapă de înhumare, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai ISU Bihor și va fi distrusă ulterior prin explozie controlată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reamintește persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă, iar când fac diferite activităţi şi depistează muniţii să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.