Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O brigadă de pompieri francezi a ajuns la Dover cu 10.000 de teste pentru transportatori

www.agerpres.ro
transportatori, tir, camion

O echipă formată din 26 de pompieri francezi a ajuns la Dover (comitatul Kent, sud-estul Angliei) cu 10.000 de teste pentru coronavirus pentru transportatorii care aşteaptă să traverseze Canalul Mânecii în următoarele ore, a anunţat ambasadoarea Franţei în Regatul Unit, Catherine Colonna, transmite joi EFE, potrivit Agerpres.

"Vecini, parteneri, aliaţi şi (da) prieteni!! 26 de pompieri conlucrează cu echipele din Dover din această dimineaţă. Au adus 10.000 de teste pentru COVID-19", a scris diplomatul francez pe Twitter.

Misiunea pompierilor francezi este de a contribui la accelerarea traversării a mii de camionagii blocaţi în comitatul Kent de când Franţa şi-a închis în această săptămână, pentru 48 de ore, frontierele cu Regatul Unit ca urmare a apariţiei în Regat a unei noi tulpini de coronavirus, aparent mai contagioasă.

Citește și: 'Am adus 300.000 de euro pentru campania din 2009-Situația mea și a soțului permitea', a spus Udrea în fața instanței -A explicat că nu știe nimic despre fapte

 

Foto: (c) Matthew Childs/REUTERS

Colonna a inclus în mesajul său o fotografie cu doi pompieri francezi, dotaţi cu veste reflectorizante, care făceau un test pentru coronavirus unui camionagiu.

La rândul său, guvernul britanic a promis joi că feriboturile şi trenurile care traversează Canalul Mânecii vor opera vineri, în prima zi de Crăciun, pentru a pune capăt mai rapid haosului.

În această perioadă a anului, se estimează că circa 10.000 de camioane traversează zilnic între Dover şi Calais, în Franţa, pentru a transporta alimente proaspete şi alte mărfuri pentru sărbătoarea de Crăciun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.