Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O broască bicefală, descoperită în Malaezia

Un pui de broască ţestoasă verde (Chelonia mydas) cu două capete s-a născut în Malaezia, dar a supravieţuit doar câteva zile, informează AFP, potrivit Agerpres.

Exemplarul a fost descoperit pe insula Mabul, în largul părţii malaeziene a insulei Borneo, printre cei 90 pui de ţestoasă care s-au născut recent într-un cuib.

Era o creatură "absolut fascinantă", povesteşte biologul marin David McCann, angajat al SJ SEAS, o organizaţie de conservare a mediului afiliată centrului de scufundări Scuba Junkie, care se ocupa de cuib.

Citește și: Gabriela Firea aruncă bomba: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

"Capul drept pare să controleze membrul anterior drept, iar capul stâng, membrul anterior stâng. Cu toate acestea (ambele capete) sunt capabile să-şi coordoneze mişcările pentru a merge şi înota ", a precizat el într-un comunicat.

"Am văzut circa 13.000 de pui de ţestoase ieşind din incubator, însă nu au mai văzut aşa ceva înainte", a adăugat preşedintele SJ SEAS, Mohamad Khairuddin Riman.

Puiul de ţestoasă a murit însă miercuri, a declarat pentru AFP Sen Nathan, un medic veterinar, angajat al Direcţiei pentru faună sălbatică din statul Sabah.

Cauza morţii ţestoasei este încă necunoscută, dar, în orice caz, acest exemplar avea foarte puţine şanse să supravieţuiască mult timp în sălbăticie, a adăugat el.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

"Ar fi fost prinsă de o pasăre de pradă deoarece nu putea înota bine", a explicat responsabilul.

Cazul acestei ţestoase este rar, însă nu complet inedit. O broască ţestoasă cu două capete a fost descoperită în 2014 pe o insulă în largul coastei de est a Malaeziei şi a supravieţuit timp de trei luni, a precizat Nathan.

Ţestoasele verzi (Chelonia mydas), unele dintre cele mai mari ţestoase marine, trăiesc în principal în apele tropicale şi subtropicale.

Clasificate printre speciile ameninţate, ele suferă de pe urma reducerii habitatului şi a braconierilor, care le vânează pentru carne şi ouă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.