Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O călăuză a fost arestată preventiv după ce a înjunghiat un migrant care nu a vrut să treacă înot râul Crişul Negru

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

O călăuză a fost arestată preventiv după ce a înjunghiat un migrant care nu a vrut să treacă înot râul Crişul Negru, pentru a ajunge ilegal în Ungaria. Victima a motivat că nu ştie să înoate şi a fost transportată la spital, având nevoie de aproximativ o lună de îngrijiri medicale, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pe data de 13 noiembrie, un bărbat a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor, trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat în forma continuată

Anchetatorii au stabilit că, pe data de 11 noiembrie, bărbatul respectiv a călăuzit 35 persoane de cetăţenie afgană, pe care le-au introdus ilegal în ţară din Serbia şi le-a transportat până în zona localităţii Salonta, iar apoi a dorit să le treacă ilegal graniţa în Ungaria.

Nelu Tătaru, informații de ultim moment despre medicul-erou transferat în Belgia

“Totodată, la data de 13.11.2020, în jurul orei 06:15, inculpatul A.A. împreună cu persoanele sus-indicate s-au deplasat pe jos, dinspre localitatea Ant, judeţul Bihor, înspre localitatea Zerind, judeţul Arad, în scopul de a trece fraudulos frontiera de stat, iar în momentul în care au ajuns pe un teren viran în apropierea satului Ant, comuna Avram Iancu, pe fondul unui conflict spontan cu persoana vătămată N.N., cauzat de faptul ca aceasta din urmă nu a fost dispusă să treacă înot râul Crişul Negru, i-a aplicat o lovitură de cuţit în zona spatelui, cauzându-i o plagă înjunghiată în zona hemopneumotorace dreapta posterior, leziune care necesită pentru vindecare un număr de 25 – 30 de zile de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Pe data de 14 noiembrie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor cu o propunere privind arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile a călăuzei pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi trafic de migranţi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bihor a precizat în refereatul de arestare preventivă că lăsarea bărbatului în libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

“În raport de circumstanţele reale ale comiterii acestora, infracţiunile fiind săvârşite în dauna unor conaţionali ai inculpatului şi faţă de un număr mare de persoane, mediul din care inculpatul provine şi circumstanţele personale ale acestuia, fiind fără ocupaţie, fără loc de muncă şi neşcolarizat (potrivit propriei declaraţii), şi faptul că acesta a înţeles să fie nesincer cu organele de urmărire penală, se constată că privarea acestuia de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, a menţionat Parchetul.

Sursa citată a precizat că bărbatul a înjunghiat persoana respectivă pentru că aceasta nu ştia să înoate.

“În final, este de observat mobilul inculpatului, care a acţionat din motive josnice, aplicându-i persoanei traficate lovitura cu cuţitul în zona spatelui întrucât nu a fost de acord să se supună ordinelor acestuia, de a trece înot râul Crişul Negru înspre frontiera cu Ungaria, motivând că nu ştie să înoate şi ca ar putea muri înecată”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunal Bihor.

Bărbatul respectiv a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor şi trafic de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.