Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O carte despre anturajul preşedintelui Vladimir Putin a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor din Marea Britanie

the spokesman
Vladimir Putin

O carte a unei jurnaliste britanice despre Vladimir Putin, care i-a adus acesteia o serie de procese intentate de mai mulţi oligarhi ruşi, inclusiv de Roman Abramovici, a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor din Marea Britanie, a anunţat miercuri editura care a publicat-o, citată de AFP.

Cartea "Putin's People", de Catherine Belton, publicată în 2020, este "cel mai bine vândut volum de non-ficţiune tipărit în format de buzunar în Marea Britanie", a anunţat pe Twitter Arabella Pike, director de publicaţii în cadrul editurii William Collins Books.

Săptămâna trecută, volumul se afla pe locul al şaptelea în topul vânzărilor de carte din Marea Britanie, potrivit Sunday Times.

Această carte, aclamată de criticii literari, a fost scrisă de o fostă 0 a publicaţiei Financial Times la Moscova, care a fost vizată apoi de o serie de acţiuni în justiţie demarate de mai mulţi oligarhi ruşi, inclusiv de Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, potrivit Agerpres.ro.

Trei dintre acei oligarhi sunt vizaţi de sancţiunile adoptate recent de Guvernul britanic din cauza legăturilor lor cu Kremlinul, în semn de represalii după ce Rusia a invadat Ucraina.

La scurt timp după publicarea primei sale ediţii, cartea a devenit bestseller în topul Sunday Times. Vânzările au crescut din nou spectaculos după invazia din Ucraina, consolidând şi mai mult interesul cititorilor britanici faţă de preşedintele rus.

Catherine Belton a mulţumit pe Twitter editurii Harper Collins, "care a vegheat ca volumul să rămână în raioanele de cărţi, în pofida unui potop fără precedent de procese intentate anul trecut".

Editura Harper Collins a încheiat pe cale amiabilă în decembrie 2021 litigiul cu Roman Abramovici şi a acceptat să modifice anumite paragrafe din ediţiile viitoare ale cărţii care îl vizau pe miliardarul rus, mai ales cele care vorbeau despre rolul jucat de Kremlin în cumpărarea clubului de fotbal Chelsea în 2003.

Catherine Belton a fost audiată marţi de comisia de politică externă din cadrul Camerei Comunelor în legătură cu acţiunile judiciare lansate de diverşi oligarhi ruşi împotriva unor jurnalişti.

Aceste chestiuni sunt "pur şi simplu prea scumpe pentru a putea fi apărate", a declarat ea, considerând că sistemul actual "îi favorizează pe cei care dispun de mulţi bani" şi subliniind că ea a fost dată în judecată "de unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume, de toţi în acelaşi timp".

Roman Abramovici este vizat de sancţiunile britanice începând din 10 martie, mai ales prin îngheţarea activelor sale, o interdicţie de călătorie şi o interdicţie privind tranzacţiile cu persoane şi companii din Marea Britanie.

În virtutea acestor sancţiuni, miliardarul rus nu va mai putea să demareze o acţiune în justiţie la Înalta Curte din Londra cu ajutorul unui cabinet de avocatură britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.