Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O carte pe zi:`Adolescentul` de F.M. Dostoievski

Editura RAO
Adolescentul

Un roman apărut în nenumărate alte ediții, chiar și în ultimii ani, inclusiv în alte traduceri, dar pe care îl semnalăm în continuare și de această dată, pentru importanța sa.

„Adolescentul ilustrează perfect o erupţie originală de imagini, avântul vizionar dostoievskian. Este o viziune care depăşeşte cadrul vieţii ruseşti, ţintind spre universalitate”, spunea Jacques Catteau.

Consecventă politicii sale de ani buni (peste douăzeci), Editura RAO continuă să publice, în colecția RAO Clasic, în condiții grafice de excepție, cărți-reper din literaturile lumii. Pe foarte multe le-am semnalat în cadrul acestei rubrici. Astăzi este rândul încă unui roman al lui F.M. Dostoievski.

„În viziunea lui Dostoievski – precizează editorii -, drumul de la adolescență spre maturitate este caracterizat, în egală măsură, de imaginație și exuberanță, dar și de nesiguranță, ignoranță și neîmplinire. Romanul Adolescentul, publicat inițial în anul 1875, prezintă povestea unui tânăr confruntat cu primele alegeri cu adevărat importante din viața sa. În drumul lui către Sankt Petersburg, unde se va apropia de tatăl lui natural, el trăiește o experiență inițiatică, pe parcursul căreia i se dezvăluie murdăria vieții de adult, schimbându-i total viziunea asupra lumii”.

Arkadi Dolgoruki, protagonistul-narator al romanului lui Dostoievski, fiul ilegitim al unui latifundiar depravat și risipitor, este prins între dorința de a expune faptele reprobabile ale tatălui său și dorința de a-i câștiga afecțiunea. Lucrurile se complică și mai mult când tatăl și fiul se îndrăgostesc de aceeași femeie și devin rivali în câștigarea afecțiunii acesteia.

F.M.Dostoievski – Adolescentul. Traducere, note și comentarii de Antoaneta Olteanu. 876 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.