Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cască Stormtrooper, estimată la 60.000 de dolari, va fi scoasă la licitația 'Star War'

star wars

O cască de soldat imperial (stormtrooper), estimată la 60.000 de dolari, va fi scoasă la vânzare într-o licitație de unde fanii francizei "Războiul Stelelor/ Star Wars" își vor putea procura afișe originale, figurine și costume din colecții rare, informează The Hollywood Reporter, scrie Mediafax.

Cu doar câteva zile înainte ca filmul "Star Wars: Skywalker - Ascensiunea/ Star Wars: The Rise of Skywalker" să fie lansat pe marile ecrane, pe 20 decembrie, celebra casă Sotheby’s va organiza o licitație exclusiv online, în care vor fi puse în vânzare peste 100 de piese originale din franciza creată de George Lucas. Licitația va începe vineri și se va închide pe 13 decembrie.

Citește și: Rapperul Jay-Z a dat în judecată un site australian pentru că i-a folosit numele în cărţi pentru copii

"Star Wars" este una dintre cele mai comercializate francize din toate timpurile, inspirând colecționari de pe tot globul. Licitația oferă o varietate de articole ideale pentru colecționarii împătimiți, cele mai vânate obiecte fiind o lucrare de artă originală care îl înfățișează pe Darth Vader și un prototip de cască de soldat imperial din 1976. Prețul acesteia va porni de la 60.000 de dolari, fiind cel mai scump lot al colecției.

Casca este confecționată din material plastic vopsit în alb, cu detalii din cauciuc negru, găuri de aerisire simulate și ochelari din plastic transparent. Doar câteva dintre aceste căști prototip au ieșit la iveală, ceea ce o face excepțional de rară.

În aceeași licitație, o cască C-3PO, realizată de compania de efecte vizuale Lucas Industrial Light and Magic pentru promovarea filmului "Războiul stelelor - Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi/ Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi", din 1983, este estimată la 32.000 de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.