Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O celebră rochie de seară purtată de prințesa Diana a fost vândută pentru peste 280.000 de dolari

twitter
casa alba

O celebră rochie de seară purtată de prințesa Diana la un dineu de stat la Casa Albă din Washington, unde a dansat cu actorul John Travolta, a fost vândută pentru 280.000 de dolari unei organizații caritabile, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Rochia a fost scoasă la vânzare, cu o estimare de 350.000 de lire sterline (400.000 de euro), la o licitație organizată de casa Kerry Taylor Auctions din Londra luni, dar nu și-a găsit cumpărător.

Ținuta a fost vândută după licitație, unei organizații caritabile independente, Historic Royal Palaces, care administrează mai multe palate regale nelocuite din Marea Britanie. Rochia va fi inclusă în colecția de modă regală.

Rochia din catifea albastru închis, marca Victor Edelstein, a fost purtată de prințesa Diana de Wales la un dineu de stat care a avut loc în 1985 și a fost organizat de președintele Ronald Reagan.

Se spune că prima doamnă Nancy Reagan l-ar fi luat deoparte pe John Travolta și i-ar fi spus că Diana vrea să danseze cu el.

Înregistrarea video a dansului celor doi a făcut apoi înconjurul lumii, iar actorul a descris experiența drept "un basm", potrivit Daily Mail.

Citește și: Harvey Weinstein va fi supus unei operaţii

Rochia i-a plăcut atât de mult Dianei încât a mai purtat-o în cel puțin alte patru ocazii importante, printre care un eveniment la Royal Opera House din Londra din 1991, dar și pentru un portret realizat de Lord Snowden în 1997.

În iunie 1997, cu doar două luni înainte să moară, Diana a vândut rochia la licitație, pentru 100.000 de lire sterline, pentru a colecta fonduri în beneficiul unor organizații caritabile anti-SIDA. Rochia a fost cumpărată de o femeie de afaceri americană, Maureen Dunkel, care a păstrat-o până a dat faliment, în 2011. Aceasta a scos rochia la licitație în mai multe rânduri, fiind cumpărată în cele din urmă de un britanic, pentru 240.000 de lire sterline.

Prinţesa Diana şi iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca şi şoferul lor Henri Paul au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris. Dodi Al-Fayed şi şoferul au fost declaraţi morţi la locul accidentului, în timp ce prinţesa Diana a murit câteva ore mai târziu, la Spitalul Pitié-Salpêtrière. Prințesa avea 36 de ani.

Prințesa a fost căsătorită cu prințul moștenitor Charles al Marii Britanii în perioada 1981 - 1996.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.