Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O 'celulă teroristă' cu legături cu gruparea Stat Islamic a fost destructurată în Maroc

operationworld.com
Maroc

Autorităţile marocane au anunţat destructurarea unei "celule teroriste" formate din şase "susţinători" ai grupării Stat Islamic (SI) suspectaţi că vor să comită "acte teroriste", relatează AFP marţi potrivit Agerpres.

Suspecţii, cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, au fost reţinuţi la Sale, în apropiere de capitala Rabat, în cursul unei operaţiuni desfăşurate de Biroul central de investigaţii judiciare (BCIJ), a precizat acesta într-un comunicat.

Cei implicaţi au "aderat la propaganda" SI, au depus jurământ de credinţă faţă de şeful Abu Bakr al-Baghdadi şi au încercat să dobândească competenţe în fabricarea de explozibili în scopul de a comite acte teroriste", a precizat el într-un comunicat.

Percheziţiile au permis confiscarea de "aparate electronice, arme albe şi manuscrise cu caracter extremist", a adăugat unitatea antiteroristă marocană.

Operaţiunea are loc la patru luni de la asasinarea a două turiste scandinave în sudul Marocului, într-un act calificat drept "terorist" de Rabat. Douăzeci şi patru de persoane au fost arestate în legătură cu aceste crime şi procesul lor va începe pe 2 mai.

Regatul, care revendică o politică foarte activă în materie de luptă antiteroristă, a fost îndoliat de atacurile de la Casablanca (33 de morţi în 2003) şi Marrakech (17 morţi în 2011). Legislaţia sa a fost de atunci întărită şi zeci de "celule" au fost destructurate în fiecare an

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.