Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie din Brașov a fost selectată de Consiliul European pentru Inovare și va primi o finanțare prin Pactul verde european

afacere

O companie din Brașov a fost selectată de Consiliul European pentru Inovare (CEI) și va primi o finanțare prin Pactul verde european, anunță MEDIAFAX.

Comisia Europeană anunță că s-au acordat, în total, peste 307 milioane de euro unui număr de 64 de întreprinderi nou-înființate și IMM-uri inovatoare care contribuie la realizarea obiectivelor Pactului verde european și ale Planului de redresare pentru Europa.

Citește și: Cristoiu: ‘Este clar că se țintește scaunul dlui Cercel. Deja a apărut un concurent și trebuie neapărat să plece’

Propunerile câștigătoare variază, de la soluții de pionierat pentru sectoarele auto, aerospațial și maritim, până la tehnologiile materialelor avansate și ale internetului obiectelor.

”Din partea României, o întreprindere din Brașov se află pe lista proiectelor alese pentru a beneficia de finanțare, Sveltedca Partners SRL”, au arătat oficialii europeni.

Comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a declarat că aceste întreprinderi nou-înființate și IMM-uri urmează să se extindă, să genereze locuri de muncă și creștere economică și să ofere Europei o poziție de lider mondial în materie de tehnologii și soluții verzi.

”Consiliul European pentru Inovare susține antreprenorii vizionari care creează soluții transformatoare la provocări societale și de mediu presante, sprijinind Pactul verde european și Planul de redresare pentru Europa”, a spus Gabriel.

Peste o treime dintre societățile selectate sunt conduse de președinți-directori generali de sex feminin, ceea ce reprezintă o triplare față de rundele de finanțare anterioare din partea CEI.

Citește și: Replică dură din partea USR PLUS, despre anunțul lui Ludovic Orban : ‘PNL prezintă sondaje măsluite’ .

Această creștere este consecința unei măsuri-pilot introduse pentru prima dată pentru obținerea de finanțare din partea CEI, care a garantat faptul că cel puțin un sfert dintre întreprinderile invitate la interviurile finale au avut directori generali de sex feminin.

Întreprinderile își au sediul într-un număr mare de țări, inclusiv în 17 state membre ale UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.