Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie din Hong Kong reia zborurile în spațiul aerian rus

Operation World
Hong Kong

Compania Cathay Pacific Airways din Hong Kong va relua utilizarea spațiului aerian rusesc pentru unele zboruri, a anunțat duminică compania aeriană cu sediul în Hong Kong, reluând zborurile pe care le-a oprit după ce Moscova a invadat Ucraina în februarie.

Cathay Pacific va începe să zboare de la New York la Hong Kong folosind populara "rută polară" începând de marți, a declarat compania pentru Reuters într-o declarație transmisă prin e-mail.

Invocând vânturi puternice și probleme legate de sarcina utilă care afectează zborurile sale de pe coasta de est a Americii de Nord către Hong Kong, Cathay Pacific a precizat că va survola estul extrem al Rusiei.

"Ruta polară oferă clienților noștri care călătoresc de pe Coasta de Est a Americii de Nord către Hong Kong o experiență de zbor sigură, directă și rapidă", a declarat compania aeriană, adăugând că nu există sancțiuni care să o împiedice să facă acest lucru.

Cathay Pacific a declarat în luna martie că nu mai direcționează zboruri prin spațiul aerian al Rusiei, evitând zona după invazia din Ucraina, în ciuda timpilor de zbor mai lungi.

Anul acesta, Rusia și-a închis spațiul aerian pentru companiile aeriene europene și americane, obligând unele zboruri pe distanțe lungi către Asia să folosească rute mai lungi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.