Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O congregaţie de călugări pompieri va proteja un viitor aeroport important din Polonia

stiri.md
avion comercial

O congregaţie de călugări polonezi a primit o subvenţie de 210.000 de euro pentru achiziţionarea unei autospeciale noi, complet echipată pentru combaterea incendiilor, şi care va contribui în viitor şi la protejarea unui aeroport aflat în prezent în construcţie, transmite EFE.

Călugării franciscani de la Mănăstirea Niepokalanow (centru), situată la aproximativ 40 de kilometri vest de Varşovia, fac parte din Unitatea Naţională de Pompieri şi Salvare (KSRG) a Poloniei încă de la înfiinţarea sa în 1931 de către Maksymilian Kolbe, care mai târziu avea să fie canonizat pentru că a salvat viaţa unui prizonier la Auschwitz, potrivit Agerpres.

Subvenţia a fost oferită de CPK - compania de stat care construieşte un aeroport în centrul Poloniei, programat să fie operaţional până în 2028 - şi va acoperi 90% din costul achiziţionării unei autospeciale moderne de pompieri.

"Datorită apropierii de aeroportul în construcţie, unitatea de călugări va acţiona ca primă linie de ajutor" în caz de urgenţă, a anunţat compania CPK.

Până la inaugurarea aeroportului, călugării pompieri, care dau asigurări că reprezintă un caz unic în lume, se vor dedica "nu doar protejării oraşelor din jur, ci şi protejării securităţii investiţiei CPK", potrivit companiei însăşi.

Centrul de logistică şi transport Solidaritatea, care va găzdui unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, mai multe linii de cale ferată şi va fi amplasat între Varşovia şi Lodz (centrul ţării), va deservi, potrivit companiei responsabile de proiect, peste 65 de milioane de pasageri din 2060, când va funcţiona la capacitate maximă.

La rândul său, conducătorul congregaţiei, Janusz Kulak, şi-a exprimat încrederea că noul vehicul va deveni "mândria pompierilor" şi că va servi şi la "încurajarea mai multor novici" să se alăture congregaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.