Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O creatură extrem de rară a fost văzută în România: Mulți au crezut că este o mutație genetică

Wikipedia
randunica roscata 2

Natura continuă să fie surprinzătoare și pe teritoriul țării noastre. Recent, în România, a fost observată apariția unei creaturi rare și speciale. Fiind pentru prima dată când mulți au întâlnit o astfel de creatură, unii au fost tentați să creadă că văd greșit sau căeste vorba despre o mutație genetică.

Teoretic, suntem conștienți că ecosistemul este complex și vast. Cu toate acestea, din miile de specii de animale și păsări, oamenii au avut ocazia să vadă doar o mică parte dintre ele. Recent, pe teritoriul țării noastre, a fost observată apariția unei păsări spectaculoase. Este un exemplar atât de rar, încât nimeni nu l-a mai întâlnit până acum. Din acest motiv, mulți au presupus că ar putea fi o mutație genetică, conform Fanatik.

La începutul lunii aprilie a acestui an, rândunica roșcată a putut fi observată în diverse zone ale țării. Norocoșii au avut privilegiul să admire acest exemplar rar și special în locuri precum Giurgiu, Ialomița, București și Alba.

Rândunica roșcată este ușor de identificat, mai ales datorită penajului său distinctiv. Gâtul și abdomenul acestei păsări au o nuanță roșie, cu mici dungi negre. La fel ca și alte specii de rândunică, coada sa este lungă și bifurcată.

În general, exemplarele de rândunică roșcată nu depășesc 19 centimetri în lungime, iar greutatea lor este de aproximativ 29 de grame. Fiind o specie migratoare, această pasăre poate fi observată pe teritoriul României în anumite perioade.

Rândunica roșcată sosește în țara noastră în luna aprilie și pleacă la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, migrează către țările calde și poate fi întâlnită pe un teritoriu vast, inclusiv în Mongolia, în sud-estul Siberiei și chiar în Japonia.

Această specie de rândunică trăiește în mod obișnuit în zone deschise, unde își construiește propriile cuiburi. Preferă văile abrupte, cheile sau coastele. Atunci când nu este în perioada de cuibărit, rândunica roșcată poate fi observată pe terenuri și pajiști.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.