Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O decizie a Australiei, legată de Ierusalim, crează revoltă și consternare în Lumea Arabă

Recunoaşterea de către Australia a Ierusalimului de vest drept capitală a Israelului creează "consternare" şi este "părtinitoare", a declarat duminică secretarul general al Ligii Arabe, transmite dpa, potrivit agerpres.ro.

citește și: Veste mare pentru români! Toți vor putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu

"Recunoaşterea Ierusalimului de vest drept capitală a Israelului, ignorând în acelaşi timp recunoaşterea Ierusalimului de est drept capitală a statului Palestina reflectă o clară subiectivitate în favoarea Israelului", a afirmat Ahmed Abul Gheit, în marja unei conferinţe în Emiratele Arabe Unite.

El a adăugat că "poziţia Australiei este incompletă" şi a făcut apel la "guvernul australian să-şi corecteze poziţia şi să recunoască fără întârziere statul Palestina şi Ierusalimul de est drept capitala acestuia". "Astfel vom considera drept echilibrată poziţia" guvernului de la Canberra, a precizat secretarul general al Ligii Arabe.

Australia recunoaşte Ierusalimul de vest drept capitală a Israelului, a anunţat sâmbătă premierul Scott Morrison. El a mai indicat că transferul misiunii diplomatice de la Tel Aviv va trebui să aştepte încheierea unui acord de pace şi a dat, totodată, asigurări că ţara sa este pregătită să recunoască aspiraţiile vizând crearea unui stat palestinian cu Ierusalimul de est drept capitală, atunci când statutul acestui oraş va fi clarificat printr-un acord de pace.

Alături de Australia, au mai recunoscut Ierusalimul de vest drept capitala Israelului Rusia, Panama şi Republica Cehă, menţionează dpa. Anul trecut, preşedintele american Donald Trump a recunoscut întregul Ierusalim drept capitala Israelului şi a mutat ambasada SUA de la Tel Aviv în acest oraş.

Statutul Ierusalimului este unul din cele mai sensibile aspecte ale vechiului conflict dintre israelieni şi palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.