Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie a Comitetului European pentru Prevenirea Torturii, vizită în cinci penitenciare

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

O delegaţie a Comitetului European pentru Prevenirea Torturii şi Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) a vizitat cinci penitenciare şi 10 centre de reţinere şi arest preventiv, concluziile fiind discutate cu autorităţile române, a anunţat, marţi, Ministerul Justiţiei. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei transmis AGERPRES, vizita a avut loc în perioada 7 - 19 februarie, concluziile fiind prezentate luni, în cadrul unei reuniuni interinstituţionale, coordonată de ministrul Tudorel Toader. 

"Întâlnirea dintre reprezentanţii autorităţilor române şi membrii delegaţiei CPT a avut ca obiectiv prezentarea principalelor aspecte ce vor fi incluse în cadrul raportului preliminar, ca urmare a vizitei efectuate în România. Astfel, au fost puse în discuţie aspecte legate de activitatea penitenciarelor şi a centrelor de reţinere şi arest preventiv din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de investigaţiile organelor judiciare cu privire la posibile fapte de rele tratamente aplicate de organele autorităţii de stat persoanelor private de libertate", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, delegaţia CPT a prezentat o serie de aspecte pozitive constatate în urma vizitei, respectiv buna colaborare cu autorităţile române, progresele privind implementarea recomandărilor din rapoartele anterioare, măsurile întreprinse pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie. Au fost prezentate, totodată, deficienţele şi problemele constatate, toate elementele urmând să fie detaliate în cadrul raportului final.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.