Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie a MApN va participa, vineri, la Rossoşka, la ceremonia de reînhumare a 345 de militari români căzuţi în luptele de la Stalingrad

MApN

O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de secretarul general al instituţiei, Codrin-Dumitru Munteanu, va fi prezentă, vineri, la ceremonia de reînhumare, în Cimitirul de Onoare Românesc de la Rossoşka, regiunea Volgograd, a 345 de militari români căzuţi în luptele de la Stalingrad, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit unui comunicat al MApN, la activitate vor participa, din partea Parlamentului României, senatorul Titus Corlăţean şi deputatul Bogdan-Ionel Rodeanu, precum şi reprezentanţi ai Secretariatului General al Guvernului şi ai MAE. Serviciul religios va fi oficiat de un preot militar român. Sursa citată precizează că necropola a fost realizată în anul 2015 de MApN şi MAE, în cadrul unui demers comun coordonat de secretarul general al Ministerului Apărării şi ambasadorul României la Moscova. "Necropola de onoare românească adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale militarilor români căzuţi la datorie, în urmă cu 75 de ani, în cea mai crâncenă bătălie a secolului trecut - bătălia de la Stalingrad. Configuraţia cimitirului a fost proiectată pe modelul crucii latine - simbol primordial al creştinismului, al biruinţei şi al mântuirii. Forma crucii latine se regăseşte atât în modul în care sunt configurate aleile, cât şi în tipul monumentului comemorativ comun cu înălţimea de patru metri, pe soclul căruia a fost amplasată o placă din granit negru cu inscripţia: 'In memoriam militarilor români căzuţi în luptă la Stalingrad' ", se arată în comunicat.

MApN precizează că după ceremonia din 29 septembrie, numărul militarilor români căzuţi în luptă la Stalingrad reînhumaţi în cimitirul românesc şi cimitirul vechi german din localitatea Rossoşka se va ridica la peste 2.200, conform Agerpres. Până în prezent, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor a identificat mormintele a 4.361 militari români morţi în luptele de la Stalingrad şi înhumaţi în 65 de cimitire de campanie, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.