Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegație a Ministerului Forțelor Armate Franceze s-a deplasat la Chișinău. Au fost abordate subiecte legate de securitatea din regiune

kidadl.com
franta

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Oleg Serebrian, a avut astăzi, 22 decembrie, o întrevedere cu delegația Ministerului Forțelor Armate al Republicii Franceze.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat subiecte legate de situația de securitate din regiune, evoluțiile înregistrate în procesul de reglementare transnistreană, criza energetică ș.a, transmite Știri.md.

Au fost evocate eforturile depuse de instituțiile naționale pentru gestionarea tuturor problemelor și vulnerabilităților care derivă din complexitatea situației regionale, cu implementarea în continuare a diverselor măsuri pozitive în raport cu cetățenii Republicii Moldova din regiunea transnistreană.

De asemenea, a fost menționat că viziunea de reglementare pașnică a conflictului transnistrean, care va expune parametrii statutului regiunii în cadrul statului unitar și reintegrat Republica Moldova, reprezintă o preocupare și un angajament al autorităților de la Chişinău. Vicepremierul Oleg Serebrian a subliniat și faptul că Uniunea Europeană trebuie să joace un rol mai important în procesul de reintegrare al țării, proces care trebuie armonizat cu cel de integrare al Republicii Moldova în UE.

În context, a fost subliniată necesitatea avansării paralele pe obiectivele de demilitarizare și de democratizare a regiunii, cu racordarea treptată a proceselor la rigorile legale în vigoare și atingerea dezideratului de reintegrare deplină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.