Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegaţie israeliană va călători la Moscova, în contextul disputei privind filiala rusească a Agenţiei Evreieşti

IMEMC News
israel knesset

O delegaţie israeliană va călători miercuri la Moscova pentru a discuta cu oficiali locali, a anunţat biroul premierul Yair Lapid, în contextul disputei privind activităţile din Rusia ale unei agenţii care îi ajută pe evrei să emigreze în Israel, relatează Reuters.

Ministerul Justiţiei din Rusia a anunţat că va dizolva filiala din Rusia a organizaţiei non-profit Agenţia Evreiască pentru Israel. Autorităţile au invocat încălcări ale legilor privind dreptul la viaţă privată şi ar urma să prezinte mai multe detalii într-un tribunal rusesc joi.

Cazul provoacă îngrijorări în Israel privind o criză cu Rusia, ţară în care se află o comunitate evreiască importantă şi care are influenţă în Siria vecină, potrivit Agerpres.ro.

"În coordonare cu autorităţile din Rusia, delegaţia israeliană va pleca spre Moscova în această seară şi va avea întâlniri cu părţile relevante din sistemul rusesc", se menţionează într-un comunicat al biroului lui Lapid.

Circa 600.000 de ruşi sunt eligibili pentru a emigra în Israel, potrivit Reuters. Unii oficiali susţin că s-a înregistrat o creştere a numărului de cereri de la declanşarea disputei în jurul Agenţiei Evreieşti, care are sediul la Ierusalim şi care este cea mai mare organizaţie evreiască non-profit din lume.

Yair Lapid a declarat anterior că o închidere a filialei din Rusia ar fi "gravă, cu ramificaţii asupra relaţiilor bilaterale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.