Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O profesoară universitară, expertă în biologie: răcelile, virozele și infecțiile se vindecă cu sport

Gulliver/GettyImages
alergare

O profesoară universitară, expertă în biologie, dă nucleara. Infecțiile respiratorii, virozele și răcelile pot fi combătute fără medicamente sau suplimente alimentare. E nevoie însă de mișcare fizică, lucru care pentru mulți români a devenit o corvoadă.

Prof. univ. dr. Veronica Lazăr, Facultatea de Biologie a explicat pentru PRO TV că:   „Dacă avem o imunitate înnăscută la nivelul mucoaselor putem fi scutiți de îmbolnăvire fără să știm că ne-am întâlnit cu un anumit agent infecțios.” Virusurile. Dacă trec de prima barieră, intră în celule. Și se multiplică. Celulele infectate le apără pe cele vecine. Produc o substanță numită interferon. Dacă aveți o boală autoimună, e posibil să dezvoltați anticorpi anti-inteferon, așadar infecţiile vor avea forme severe.

Al doilea tip de imunitate, celulară, intră în luptă. Aceasta ne face să credem că ne-am vindecat singuri de o răceala în șapte zile. Celulele musculare produc o miokina. Reduce inflamaţia, are efect antiinflamator. Trebuie să avem activitate fizică. Pentru această apărare anti-infecțioasă și reducerea fondului inflamator”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.