Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O echipă de tradiție vrea să revină în prim plan cu ajutorul lui Hagi: Primul pas spre Liga a 2-a

facebook.com
hagi

Consiliul Local Constanţa a votat luni, în unanimitate, alocarea de la buget, pentru echipa SSC Farul, a sumei de 900.000 de lei. Clubul din Liga 3 are ca obiectiv promovarea în Liga 2, îl are preşedinte pe fostul fotbalist şi arbitru Marcel Lică şi l-a adus, în urmă cu o săptămână, pe Petre Grigoraş în postul de antrenor.

Suma de 900.000 de lei (puţin sub 200.000 de euro, la cursul actual) este destinată finanţării activităţii până la sfârşitul acestui an. Dacă nu va interveni nimic special, în iarnă ar urma ca autorităţile locale să aloce o nouă finanţare, până la sfârşitul campionatului, în valoare de circa 1.000.000 de lei (puţin sub 220.000 de euro).

S-ar realiza astfel bugetul despre care Petre Grigoraş a vorbit în ProSport, în ziua în care a preluat echipa Farul: circa 4-500.000 de euro pentru a reuşi promovarea în Liga 2 din (probabil) Seria a II-a a Ligii 3.

Citește și: Doi dinamoviști sunt în dizgrațiile lui Contra înaintea returului cu Bilbao: Care este situația lui Bawab

„Am avut încredere că se va rezolva această problemă şi că se va vota alocarea banilor în Consiliul Local, este un pas înainte. Sunt însă şi altele foarte, foarte dificile. Vă rog să mă credeţi că nu-mi văd capul. De dimineaţa până seara lucrăm la acest proiect care este ambiţios, dar în care începutul este foarte dificil“, a declarat luni, pentru ProSport, Petre Grigoraş. „Mai avem foarte puţin timp şi încă nu avem jucători. Am păstrat vreo 10 din echipa care a promovat, am purtat discuţii şi cu alţii, dar până nu s-a votat în Consiliul Local bugetul, nu puteam să semnăm nimic. Din păcate, unii n-au avut răbdare şi au semnat cu alte formaţii: Pandurii, Clinceni… Să sperăm că vom reuşi să ne punem, cât de cât, pe picioare până la startul noului sezon. Avem înţelegerea şi deschiderea, din partea lui Gică Hagi, să împrumutăm câţiva fotbalişti şi de la Viitorul, pentru că ne trebuie trei jucători sub 19 ani pe teren la acest nivel. Aici nu e vorba doar de cantitate, ci şi de calitate, pentru că suntem Farul şi trebuie să ne batem la promovare. Vom mai primi şi ajutor de la Botoşani, care ne împrumută un fotbalist... Acum mai rămâne ca autorităţile locale să finalizeze formalităţile pentru a prelua stadionul Farul“, a mai adăugat Grigoraş.

Stadionul mare este într-o stare foarte proastă, iar spectatorii sunt în pericol în tribune, din acest motiv se fac demersurile invocate de Grigoraş, ca echipa să joace pe stadionul de rugby.

Acesta mai spune că demersurile îi sunt îngreunate de situaţia absolut dezastruoasă a fotbalului în judeţul Constanţa: „Înainte era plin de echipe în zonă: Portul Constanţa, Năvodari, Mangalia... La Medgidia erau vreo două... Acum nu mai e nimic. Constanţa nu mai are nicio echipă, în afara noastră, în primele trei divizii. E o tragedie“.

Echipa SSC Farul a fost înfiinţată anul trecut de suporterii „marinarilor“, după ce vechiul FC Farul, patronat de Giani Nedelcu, a dat faliment şi a fost exclus din competiţiile sportive. Suporter Spirit Club Farul Constanţa a fost finanţată de membrii galeriei şi de sponsori în Liga 4, reuşind să promoveze cu un buget de circa 140.000 de euro. Începând din această vară, după îndelungi negocieri, autorităţile locale s-au implicat în club. Obiectivul este promovarea succesivă până în Liga 1 şi achiziţionarea brandului Farul atunci când lichidatorul judiciar al vechii societăţi îl va scoate la licitaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.