Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O echipa internațională de criptografi a decriptat 50 de scrisori secrete ale Reginei Maria I a Scoției

dincolodevarfcom.wordpress.com
Reginei Maria I a Scoției

O echipă de criptografi a descoperit şi decriptat o serie de 50 de scrisori scrise codificat de Regina Maria I a Scoţiei în timpul în care a stat în turnul castelului Carlisle, unde a fost închisă de Regina Elisabeta I a Marii Britanii, în secolul al XVI-lea. Figura Reginei Maria I a Scoţiei, unul dintre monarhii cu cel mai tragic destin din istorie, iese în evidenţă mai ales în cei 19 ani petrecuţi în captivitate britanică, anunță Rador.

În ciuda faptului că era strict supravegheată, regina a reuşit să plaseze un mare număr de scrisori secrete, adresate susţinătorilor săi. Pachetul de 50 de scrisori au fost descoperite recent la Paris, pentru că destinatarul scrisorilor era ambasadorul francez la Londra. O echipă internaţională de spărgători de coduri au descoperit din întâmplare scrisorile, care fuseseră eronat catalogate ca fiind legate de Italia.

Computerele, ajutor de bază în decriptare

Utilizând computerele pentru a decodifica mesajele, criptografii au realizat că scrisorile reprezintă o importantă resursă pentru istoricii epocii elisabetane. Maria I a Scoţiei a utilizat codificarea pentru a se plânge în scrisori de condiţiile de viaţă din turnul în care fusese închisă, sau pentru a-şi exprima semtimentul că a fost abandonată de Franţa, subliniază corespondenţii BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.