Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O emisiune legendară a Radiodifuziunii Române revine pe post

digi24.ro
radio

O emisiune legendară a Radiodifuziunii Române se pregătește să revină pe post, Radio România Cultural şi Teatrul Naţional Radiofonic relansând înregistrările pentru "Ora veselă", arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Celebra emisiune radio care își propune "să readucă umorul de calitate în atenția publicului" revine după o perioadă de absență, arată reprezentanții radioului. În studiourile Teatrului Naţional Radiofonic au fost înregistrate primele scenete dintr-o serie pe care Radio România Cultural şi-o doreşte cât mai lungă.

Primii protagonişti ai seriei pe care realizatorii o descriu drept inspirată din realităţile actuale sunt actorii Paula Chirilă, Maria Buză şi Cosmin Seleşi. Textele sunt scrise de Andreas Petrescu, iar regia este semnată de redactorul-şef al Teatrului Naţional Radiofonic, Atila Vizauer.

"E o mare bucurie pentru noi, cei de la Radio România Cultural, să călcăm pe urmele înaintașilor noştri, care făceau un umor rafinat şi de foarte bună calitate, într-o perioadă grea. Acum, realităţile noastre ne oferă o sursă fabuloasă de inspiraţie, iar actorii tineri sunt fericiţi să vină la aceste înregistrări. În plus, entuziasmul şi implicarea întregii echipe de la Teatrul Naţional Radiofonic sunt garanţii serioase pentru un proiect de succes", spune managerul Radio România Cultural, Radu Croitoru.

Prima emisiune "Ora Veselă" a fost transmisă la Radio București pe 9 ianuarie 1929. Cu toate că promitea o oră de umor, prima variantă a emisiunii avea 10 - 15 minute. Printre actorii care au colaborat la această emisiune se numără Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Radu Beligan, Costache Antoniu, Toma Caragiu, Amza Pellea, Octavian Cotescu, Draga Olteanu-Matei, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu-Botez și Florin Piersic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.