Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie a fost plasată sub control judiciar, după ce a încercat să treacă granița 22 de turci și sirieni

huffingtonpost.co.za
catuse

O femeie de 50 din București a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a încercat să ajute 22 de cetățeni turci și siserni să treacă ilegal granița în Ungaria, informează Mediafax.

Citește și: Poliția de Frontieră a prins cinci străini care doreau să treacă ilegal granița spre vestul Europei

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, luni, poliţiştii Serviciului Teritorial Timiş în cooperare cu cei din Sectorul Lunga şi Sânnicolau Mare au oprit pentru verificări, pe raza localităţii Bobda, judeţul Timiş, o mașină care tracta o remorcă cu prelată.

În urma controlului efectuat, poliţiştii au descoperit în interiorul mașinii şi al remorcii 12 persoane, cetăţeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor.

„La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care, aceştia, împreună cu femeia care se afla la volanul maşinii, au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări”, se arată în comunicat.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite ascunse, 11 bărbaţi şi o femeie, sunt cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani.

Polițiștii au stabilit că femeia în vârstă de 50 ani i-a preluat pe cei 12 din zona de frontieră cu intenţia să îi ajute să ajungă într-un stat din vestul Europei, în schimbul sumei de 70 euro pentru fiecare.

Marți seara, poliţiştii au făcut o percheziţie domiciliară la un imobil închiriat de femeie în localitatea Bodo, judeţul Timiş, unde au fost descoperite zece persoane, cetăţeni turci şi sirieni, cu vârste cuprinse între 4 şi 45 de ani, fără documente asupra lor.

Cei 22 de cetățeni turci și sirieni sunt cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei, iar femeia este cercetată pentru trafic de migranţi. Pe numele acesteia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.