Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie cu cetăţenie elveţiană, cunoscută ca jihadistă, identificată ca autoare a atacului de la Lugano

AFP
politie elvetia

O femeie cu cetăţenie elveţiană, cunoscută ca jihadistă, a fost identificată ca autoare a atacului de marţi dintr-un magazin din Lugano, în care două persoane au fost rănite cu cuţitul, a anunţat poliţia citată de Reuters, potrivit AGERPRES.

"Atacatoarea este cunoscută Fedpol ca având trecut jihadist, din anchete ale poliţiei realizate în 2017", a transmis pe Twitter Oficiul federal al poliţiei.

Procuratura federală a calificat incidentul drept posibil atac terorist şi a preluat investigaţia în acest caz.

Suspecta, o localnică în vârstă de 28 de ani, a fost reţinută de trecători, înainte de venirea poliţiei.

Mass media elveţiene au citat martori conform cărora tânăra a strigat în timpul atacului că face parte din Statul Islamic.

Citește și: Beatrice Mahler lansează un avertisment TERIBIL: 'Vom avea niște cifre de mortalitate extrem de mari. Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult'

Una din victime a fost rănită grav, dar viaţa sa nu este în pericol, iar cealaltă a fost doar uşor rănită.

Elveţia, stat neutru, a fost "scutită" până acum de atacuri jihadiste de anvergura celor care au determinat recent Franţa şi Germania să ceară restricţii la graniţele Uniunii Europene, dar a identificat sute de rezidenţi care sunt consideraţi un potenţial pericol, precum şi militanţi care au călătorit în zone de război.

Doi bărbaţi arestaţi mai devreme în noiembrie în oraşul elveţian Winterthur de lângă Zurich pentru posibile legături cu atacul de la Viena din 2 noiembrie, soldat cu patru morţi, l-au vizitat pe atacatorul din capitala austriacă în iulie a.c..

În septembrie, un bărbat prezentat în media drept "Emirul din Winterthur" şi considerat a fi un important militant islamist din Ţara Cantoanelor a fost condamnat la 50 de luni de închisoare pentru legături cu Statul Islamic.

De asemenea, înjunghierea mortală a unui portughez, în septembrie, în oraşul Morges din vestul Elveţiei este anchetată ca având o posibilă motivaţie teroristă, au indicat procurorii federali. În legătură cu acest caz a fost arestată o persoană cu dublă cetăţenie elveţiano-turcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.