Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie cu cetăţenie rusă a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare după un mesaj pe Twitter împotriva lui Lukaşenko

newsweek
alexandr lukasenko

Un tribunal din Belarus a condamnat luni la un an şi jumătate de închisoare o femeie care are cetăţenia rusă şi a fost acuzată de calomnie pentru publicarea pe Twitter a unui mesaj împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, afirmă ONG-uri citate de agenţia EFE.

Irina Vikjolm, în vârstă de 58 de ani, a fost arestată în oraşul belarus Brest pe 28 mai. Ea postase pe 23 mai pe Twitter un mesaj în care, afirmă ONG-ul Vesna, a reprodus un mesaj al serviciului rus al postului BBC în care era calificată drept ''piraterie aeriană'' constrângerea de către autorităţile belaruse a unui avion de pasageri să aterizeze la Minsk pentru a-l aresta pe bloggerul activist Roman Protasevici, potrivit Agerpres.ro.

Procesul împotriva ei a început pe 16 septembrie şi luni a fost pronunţată condamnarea la un an şi jumătate de închisoare în acest dosar descris de acuzată a fi unul ''clar motivat politic''. Ea a mai susţinut că în perioada de arest preventiv a fost supusă unor presiuni pentru a mărturisi că intenţiona să ia parte la ''activităţi extremiste''.

Irina Vikjolm este a doua femeie cu cetăţenie rusă arestată în Belarus din motive politice, cealaltă fiind Sofia Sapega, partenera lui Protasevici ce călătorea împreună cu acesta în avionul forţat să aterizeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.