Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie de 39 de ani și doi bărbaţi de 22 şi 23 de ani din Danemarca au fost inculpaţi pentru 'pregătirea unui atac terorist'

Telegram
Danemarca

Doi bărbaţi în vârstă de 22 şi 23 de ani, precum şi o femeie de 39 de ani, au fost inculpaţi în Danemarca pentru ''pregătirea unui atac terorist'' în 2019, a anunţat marţi justiţia daneză, relatează AFP.

''Parchetul consideră că cele trei persoane care au achiziţionat diverse produse chimice şi echipamente în vederea fabricării uneia sau mai multor bombe pe care le-ar fi folosit într-un atac terorist într-o locaţie necunoscută, în Danemarca sau în străinătate'', a anunţat ministerul public într-un comunicat.

Eventuale ţinte nu au fost făcute publice. Originare din Copenhaga, aceste trei persoane au fost arestate şi reţinute în decembrie 2019.

"Credem că planurile lor au eşuat atunci când cei doi bărbaţi au fost arestaţi de poliţie", a declarat procuroarea Lise-Lotte Nilas.

Femeia, care este de asemenea urmărită penal pentru finanţarea şi apologia terorismului, şi unul dintre bărbaţi au dublă cetăţenie şi riscă să-şi piardă cetăţenia daneză dacă sunt găsiţi vinovaţi. Procesul urmează să înceapă la începutul lunii noiembrie, potrivit Agerpres.ro.

Serviciile de informaţii daneze, care au dejucat numeroase atentate în ultimii ani, consideră că ameninţarea unui atentat care să vizeze ţara scandinavă este ''gravă'', la şase ani după un dublu atac cu motivaţie islamistă la Copenhaga care s-a soldat cu doi morţi.

La sfârşitul lunii septembrie, într-un caz similar, justiţia daneză a condamnat la 10 ani de închisoare şi privare de cetăţenia daneză un tânăr de 24 de ani găsit vinovat de ''pregătirea unui atac terorist''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.