Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din Drăgășani a fost condamnată la 4 ani cu executare pentru șantaj și amenințare

Radu Pop
gratiere condamnare inchisoare arest

Patru ani de închisoare cu executare a primit o femeie de 47 de ani din Drăgăşani, care a şantajat şi ameninţat o altă femeie căreia îi promisese că o va ajuta cu obţinerea unui certificate de încadrare în grad de handicap pentru fiul ei de la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea, au anunţat, vineri, ofiţerii anticorupţie vâlceni, conform Agerpres.

Femeia a fost trimisă în judecată în august anul trecut, în stare de arest preventiv, după ce cu patru luni înainte cea pe care o şantaja a denunţat-o la Direcţia Generală Anticorupţie.

"Din probe a rezultat că, la data de 22.05.2022, inculpata a pretins şi primit de la denunţătoare suma de 1.100 de euro în scopul determinării unui medic al Serviciului de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea să încadreze pe fiul acesteia în gradul I de handicap, nerevizuibil, însă în urma demersurilor realizate, persoana în cauză nu a fost încadrată în gradul respectiv de handicap, din probatoriu rezultând că inculpata nu a intervenit la medicul pe care l-a menţionat în convorbirile purtate cu denunţătoarea.

Ulterior, în perioada 21.06.2022-20.05.2023, prin transmitere de mesaje de ameninţare denunţătoarei cu crearea de probleme judiciare şi ameninţări chiar şi cu acte de violenţă îndreptate împotriva acesteia şi a copiilor săi, inculpata a obţinut de la persoana vătămată suma totală de 17.000 de euro", se arată în comunicatul de presă transmis de DGA Vâlcea.

Pentru administrarea probatoriului, ofiţerii anticorupţie vâlceni au beneficiat de sprijinul colegilor de la Serviciul Tehnic şi al celor din cadrul D.O.S.- Serviciul Operaţiuni Speciale Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.