Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din Grecia a fost împuşcată mortal de soţul ei în barul în care lucra

gandul.info
fata abuzata

O femeie în vârstă de 43 de ani a fost împuşcată mortal marţi de soţul ei în barul în care lucra, în Larissa, (centrul Greciei), feminicid ce survine la patru zile după un altul comis în apropiere de Atena, relatează AFP.

Acest nou feminicid a provocat un şoc în Grecia, o ţară cu aproximativ 10,6 milioane de locuitori şi unde s-au înregistrat şapte astfel de cazuri de la începutul anului, scrie Agerpres.ro.

Înarmat cu un pistol, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a intrat în bar şi a tras opt focuri de armă în soţia sa, care a murit pe loc, potrivit presei locale. Atacatorul a fost arestat imediat, potrivit agenţiei de presă elene ANA.

Vinerea trecută, o femeie de 31 de ani a fost înjunghiată şi ucisă la Dafni, lângă Atena, de soţul ei în vârstă de 40 de ani care s-a predat ulterior poliţiei. Vecinii victimei au declarat că au fost auzite certuri violente.

De la începutul anului, în Grecia au fost înregistrate şapte cazuri de feminicid, fenomen care indică o creştere a cazurilor de violenţă domestică în ţară, unde denunţarea acestor incidente este rară. În Grecia, ''feminicidul'' nu există în codul penal.

Violenţa domestică a crescut cu 4% în 2020 comparativ cu 2019. În timpul primei perioade de restricţii impuse de pandemie, apelurile către linia telefonică înfiinţată pentru a sprijini femeile victime ale violenţei (15.900) au crescut cu 230%.

''Cazurile de feminicid sunt vârful aisbergului violenţei domestice'', a declarat pentru postul de radio Skai Maria Stratigaki, profesoară de politică socială la Universitatea Panteion din Atena, specializată în egalitatea de gen.

Opoziţia de stânga Syriza a cerut demisia Mariei Syrengela, secretar general pentru egalitatea de gen, care a declarat marţi că aceste cazuri de feminicid nu înseamnă o creştere a fenomenului şi că ''Grecia se afla într-o situaţie mai bună decât Mexicul sau Venezuela, unde numărul de feminicide este mult mai mare''.

''Feminicidele există de ani de zile, există o creştere din cauza izolării'', a explicat Maria Syrengela, subliniind că ''femeile au început recent să denunţe violenţa domestică''.

"Acesta este al şaptelea feminicid din ultimele şapte luni, dar guvernul şi poliţia continuă să nu ia nici o măsură şi nu înţeleg faptul că violenţa domestică este în creştere, mai ales după luni de izolare", a indicat marţi partidul stângii radicale Syriza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.