Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din Osaka a fost diagnosticată pentru a doua oară cu Covid - 19

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus otopeni epidemie gripa virus boala

O femeie în vârstă de 40 de ani, ghid pe un autobuz turistic în Osaka (Japonia), a fost diagnosticată a doua oară cu Covid - 19, după ce medicii i-au spus la începutul lunii februarie că se vindecase, a scris, joi, reuters.com

Pe 29 ianuarie, medicii i-au pus femeii primul diagnostic cu Co- Vid 19. O săptămână mai târziu, testele au arătat că aceasta se vindecase, pentru ca în cursul zilei de miercuri să fie testată din nou pozitiv, după ce s-a simțit rău.

Autorităţile medicale japoneze au declarat că este primul caz de acest gen înregistrat în Japonia.

Profesorul Philip Tierno, de la Univeristatea din New York, a declarat că este posibil ca noul virus să acţioneze în două faze, însă opinia sa este deocamdată doar la stadiul de teorie, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: BREAKING Peste 3.000 de cetățeni din Italia au intrat în România în ultimele 24 de ore (oficial)

„Am putea asista la o falsă stingere a epidemiei, înainte ca omenirea să găsească un tratament, iar apoi la o reizbucnire violentă", a declarat acesta, citat de The Guardian.

Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel spune că există posibilitatea ca o singură persoană să se poată infecta de mai multe ori cu coronavirus.

„S-a observat că nu există un mecanism de imunitate specifică. Odată ce persoana este infectată cu virusul, organismul nu produce anticorpi specifici pentru acest virus şi aceşti anticorpi nu rămân în organism. Consecinţa este faptul că, acea persoană, la al doilea contact, dacă sistemul imunitar nu poate să răspundă adecvat, se va infecta din nou şi poate să aibă manifestări clinice din nou”, a declarat Ioana Stăncel.

Noul coronavirus s-a răspândit în două luni în peste 35 de ţări. Cea mai afectată ţară din Europa este Italia, cu peste 400 de cazuri confirmate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.