Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie, noul premier interimar al Republicii Moldova

moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a desemnat-o pe Natalia Gherman, ministru de externe în guvernul demisionar al lui Chiril Gaburici, să asigure interimatul funcţiei de premier până la învestirea unui nou executiv, un decret prezidenţial fiind semnat în acest sens, după cum transmite Radio Chişinău.

Desemnarea Nataliei Gherman în această calitate intervine după ce fostul premier Chiril Gaburici a refuzat să asigure interimatul în exercitarea funcţiei de şef al guvernului.

Guvernul de la Chişinău şi-a prezentat oficial demisia la 16 iunie, la patru zile după anunţul public al lui Chiril Gaburici privind retragerea sa din funcţia de premier. Anunţul premierului Gaburici a survenit la o zi după ce el a fost audiat de procurori în dosarul legat de diploma sa de studii, care, potrivit expertizei efectuate de Ministerul de Interne, ar fi falsă. El a precizat atunci că demisionează pentru ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele cu care se confruntă Republica Moldova şi nu de diplomele sale de studii.

Potrivit Constituţiei, şeful statului are la dispoziţie, începând cu data de 16 iunie, trei luni pentru a purta consultări cu facţiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat la funcţia de prim-ministru. Dacă până la 16 septembrie nu va fi învestit un nou guvern, preşedintele va fi obligat să dizolve parlamentul şi să anunţe alegeri anticipate, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.