Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie și-a filmat propria moarte, în timp ce cădea în gol de la 12.000 de metri altitudine

Sursa FOTO: The Guardian
parasutism

O instructoare de parașutism și-a filmat propria moarte cu o cameră GoPro, după ce parașuta nu s-a deschis în timpul unei căderi libere de 12.000 de metri, informează The Guardian.

Sergentul Rachel Fisk, în vârstă de 32 de ani, a căzut în prăpastie și a murit izbindu-se de pământ cu viteza de 120 km/h.

"A fost un accident ciudat, o tragedie absolută. Nu-mi place să mă gândesc care au fost ultimele gânduri ale lui Rachel", au declarat surse din rândul parașutiștilor profesioniști.

O anchetă militară, ajutată de imaginile filmate cu o cameră GoPro atașată la casca sergentului Fisk, a dezvăluit acum ce a mers prost în timpul saltului.

Respectiva filmare, care nu a fost făcută publică, servește drept material didactic pentru a corecta erorile în timpul unui zbor.

Exercițiul care i-a fost fatal

În ziua accidentului, sergentul Fisk conducea un exercițiu cu personalul de catering de la RAF Marham din Norfolk, care presupunea ca novicii să fie atașați de un parașutist experimentat în cădere liberă.

După ce a finalizat trei salturi cu succes, a ales să folosească al doilea sistem de parașutare, după ce a observat că s-au încurcat firele primei parașute.

Un raport a dezvăluit că ultimul salt a început fără incidente, iar Sgt Fisk a fost ultimul parașutist care a sărit din avionul Cessna.

Ea a filmat una dintre perechile tandem în cădere liberă până când au ajuns la o altitudine de aproximativ 5.000 de metri, moment în care cei doi și-au deschis parașuta.

În timp ce parașutiștii începători pluteau, înstructoarea s-a prăbușit în gol. Parașuta de rezervă nu s-a deschis, iar asta i-a provocat decesul.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.