Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie transgen a fost ucisă pe o stradă din oraşul pakistanez Karachi

pakistan

O femeie transgen a fost ucisă miercuri de bărbaţi înarmaţi în oraşul Karachi, semn al situaţiei vulnerabile în care se află această comunitate recenzată pentru prima dată în acest an în Pakistan, informează AFP, potrivit Agerpres.

În zorii zilei, şoferi s-au amuzat aruncând cu ouă în victimă şi într-o prietenă a acesteia care mergeau pe străzile unui cartier elegant din acest mare oraş portuar, înainte de a trage în ele. 

Victima, Nadeem Maseeh 'a fost atinsă în mandibulă şi a murit', a declarat pentru AFP un ofiţer de poliţie, Sadiq Ismail. 

Al treilea sex, adesea redus la cerşetorie şi prostituţie, este în acelaşi timp marginalizat şi recunoscut în această ţară conservatoare, devenită în 2009 una dintre primele din lume care a recunoscut legalitatea persoanelor transgen. 

În timpul unui recensământ care a avut loc în primăvara acestui an, Pakistanul a numărat pentru prima dată separat populaţia transgen. Biroul pentru Statistici a recenzat 10.418 de persoane transgen din totalul celor circa 207 milioane de locuitori, potrivit rezultatelor preliminare publicate săptămâna aceasta. 

Mai multe asociaţii care reprezintă persoanele transgen din Pakistan au protestat, calificând drept 'incorecte' aceste cifre, mult inferioare estimărilor făcute de ONG-uri, potrivit cărora comunitatea numără mai multe sute de mii de persoane. 

Pakistanul a întreprins în martie primul său recensământ din ultimii 19 ani, după întârzieri legate în special de certuri între responsabili politici îngrijoraţi de consecinţe în ceea ce priveşte distribuirea puterilor şi fondurilor federale. 

Justiţia a cerut cu puţin timp înaintea operaţiunilor în care au fost angrenaţi peste 120.000 de recenzori ca aceştia din urmă să aibă trei opţiuni pentru recenzarea identităţii sexuale a persoanelor: 1 pentru bărbaţi, 2 pentru femei şi 3 pentru persoanele care se declară transgen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.