Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O firmă de internet i-a făcut plângere serviciului de informații german împotriva accesului la reţeaua sa

internet
Compania germană de internet DE-CIX, un important furnizor de servicii de interconectare, a anunţat joi că a depus o plângere constituţională împotriva accesului principalei agenţii de spionaj din Germania la reţeaua sa, după ce o primă reclamaţie în acest sens a fost respinsă de un tribunal federal, transmite Reuters, informează Agerpres.

Acest caz ridică întrebări cu privire la măsura în care este acceptabilă supravegherea din partea statului într-o societate deschisă, democratică, în mod similar dezbaterilor lansate în SUA după cazul Snowden, notează Reuters. 

DE-CIX a afirmat că Serviciul federal de informaţii externe BND i-a cerut să-i permită accesul la date la centrul de internet-exchange pe care îl operează la Frankfurt. BND a obţinut în ultimii ani copii ale comunicaţiilor, în cadrul eforturilor guvernamentale de combatere a terorismului şi întărire a securităţii cibernetice. Acum doi ani, compania a iniţiat o acţiune împotriva guvernului federal, solicitând examinarea acestor practici de către justiţie, dar în mai tribunalul administrativ federal din Leipzig a respins acţiunea, apreciind că BND a acţionat legal. 

"Încălcarea principiului corespondenţei şi telecomunicaţiilor nici nu au fost luate în considerare de tribunalul administrativ, ceea ce este inexplicabil", a menţionat într-o declaraţie Klaus Landefeld, membru al consiliului de administraţie al DE-CIX.  

Procedural, cazul urmează ori să fie reluat de tribunalul administrativ, ori, dacă este din nou respins, poate ajunge la Curtea Constituţională, a explicat DE-CIX. 

În Germania, dreptul la secretul corespondenţei şi telecomunicaţiilor este protejat de articolul 10 al Constituţiei, dar există şi o lege care permite agenţiilor de informaţii federale şi de land să intercepteze astfel de comunicaţii, cu avizul unei comisii de control ce include legislatori. 

Potrivit DE-CIX, platforma de interconexiune din Frankfurt este cea mai mare din lume, gestionând mai mult de 6 terabiţi pe secundă în perioadele de vârf, cu fluxuri de date provenite din China, Rusia, Orientul Mijlociu şi Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.