Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fostă candidată la Casa Albă, ecologista Jill Stein, solicită renumărarea voturilor în Wisconsin

www.nydailynews.com
Clinton Trump

O fostă candidată independentă în alegerile prezidenţiale din SUA, ecologista Jill Stein, a reuşit să strângă cei 1,1 milioane de dolari necesari pentru a cere o renumărare a voturilor în statul Wisconsin, a anunţat stafful său de campanie, informează AFP. Situat în nordul SUA, Wisconsin se numără printre statele foarte disputate în timpul alegerilor prezidenţiale, câştigate la 8 noiembrie de republicanul Donald Trump, în faţa democratei Hillary Clinton.

Echipa de campanie a lui Jill Stein evocă "anomalii" pentru a cere o nouă numărare a voturilor în Wisconsin, precum şi în alte state-cheie, cum sunt Pennsylvania (est) şi Michigan (nord), unde Donald Trump a câştigat cu o marjă foarte mică. "Trebuie să fie declanşată o anchetă asupra rezultatelor neaşteptate ale acestor alegeri şi anomaliilor înregistrate, înainte ca alegerile din 2016 să fie validate", a explicat fosta candidată a Green Party pe site-ul său. "Felicitări pentru că aţi adunat banii necesari unei noi numărări a voturilor în Wisconsin", a notat Stein pe site-ul său de pe internet.

Această renumărare a voturilor în Wisconsin ar putea relansa controversa cu privire la legitimitatea scrutinului prezidenţial american, chiar dacă Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea, la finalul unei campanii extrem de acide. Alegerile din Wisconsin au fost câştigate la 8 noiembrie de republicani, pentru prima dată după realegerea lui Ronald Reagan, în 1984. Pentru renumărarea voturilor în Pennsylvania, trebuie strânşi 500.000 de dolari înainte de 28 noiembrie, iar în Michigan - 600.000 de dolari înainte de 30 noiembrie. Hillary Clinton a adunat cu două milioane de voturi mai mult decât contracandidatul său republican, potrivit Cook Political Report. Însă acest avans de 1,5 procente nu schimbă nimic din rezultatul alegerilor, Donald Trump câştigând majoritatea marilor electori, lucru necesar pentru a ajunge preşedinte la Casa Albă, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.